Poedercoating

Contacteer ons

Poedercoating bij Duracoat

Het proces van poederlakken

Tijdens de polymerisatie hechten elektrostatisch geladen poederdeeltjes zich aan het metalen oppervlak en smelten ze erop. Zo wordt er een een homogene beschermlaag gecreëerd. Aangezien er geen solventen worden gebruikt en ongebruikt coating poeder (overspray) maximaal gerecupereerd wordt, is poederlakken dus een duurzame en milieuvriendelijke manier om metaal te beschermen.

Bij Duracoat worden ook thermohardende poeders gebruikt, die in de oven moeten uitsmelten en uitharden of polymeriseren. Dit in tegenstelling tot thermoplasten waarbij op verhit materiaal het poeder aangebracht wordt en aansmelt zonder dat er een chemische reactie moet plaatsvinden.

Een goede voorbehandeling vóór het poederspuiten is cruciaal om een mooi en duurzaam resultaat te realiseren. Daarom hebben we bij Duracoat ons bewust gespecialiseerd in zinkfosfatatie. Zo realiseren we een optimale hechting en een dubbel zo lange corrosiewering!

Waarom zinkfosfateren?

We hebben een uitgesproken voorkeur voor zinkfosfatatie als we koudgewalst staal, verzinkt staal of aluminium poederlakken.

Zoutneveltesten tonen immers aan dat deze chemische voorbehandeling een betere hechting tussen de poedercoating en het metaaloppervlak faciliteert en dat de corrosiebescherming veel langer meegaat.

Dit zijn belangrijke troeven voor de automotive-sector, industriële toepassingen, de voedingsnijverheid en de bouwsector.

Voorbehandelen Poederlakken
Ontvetten Droogcyclus in droogoven
Spoelen Voor complexe metalen onderdelen: manueel voorspuiten 
Sproeien (7-fasige trikation zinkfosfatatie)  In de spuitcabines spuiten 8 tot 10 pistolen elektrostatische geladen poeder op de metalen onderdelen.
Spoelen Uitharding tot gladde en poriënvrije laag in de polymerisatie-oven (“moffelen”)
Passiveren
Spoelen met demi-water

Onze poederlak mogelijkheden

Verschillende ondergronden

In de lakstraat poederlakken we uiteenlopende metalen componenten gemaakt uit warm of koud gewalst staal, verzinkt staal of aluminium. Denk maar aan productie- en machineonderdelen, daktoebehoren, auto-onderdelen, straatmeubilair, afsluitingen, onderdelen voor voedingsnijverheid en winkels, … Het aanbod is oneindig.

Aangepaste coating poeders

In functie van de vereiste technische eigenschappen poederlakken we met specifieke coating powders:

  • Polyester Poeders met uitstekende buiten bestendigheid voor outdoor toepassingen.
  • Epoxypoeders met specifieke chemische eigenschappen, op aanvraag ook met voedingskeuring.
  • Polyurethaan Poeders omwille van hun buitenbestendigheid en anti-graffiti eigenschappen.
  • Thermoplastische poeders zoals Abcite® en Rilsan®.

Afmetingen

Onze geautomatiseerde poederlakstraat verwerkt onderdelen met afmetingen tot 3000 x 2100 x 800 mm. Voor kleine reeksen, afwijkende afmetingen en manueel poeder spuitwerk beschikken we ook over verschillende separate spuitcabines.

Laagdikte

In één arbeidsgang bouwen we een laagdikte van 60 tot 120 micron op. Met aangepaste processen zijn ook afwijkende laagdiktes of tweelaags coatings mogelijk.

Afmetingen en laagdikte

Een sterk uitgerust poedercoatingsbedrijf

In ons poederlak bedrijf doorlopen uw onderdelen verschillende geautomatiseerde processen en menselijke handelingen met visuele kwaliteitscontroles na elke fase.
De volgende fases komen aan bod: voorbehandeling, poederspuiten, polymerisatie, kwaliteitscontrole, assemblage, verzendklaar maken, …

Een vraag over poedercoating? Contacteer ons

Andere diensten

Plastificeren

Om metalen oppervlakken te beschermen, brengen we kunststofcoatings aan zoals Abcite®, Rilsan® en Resicoat®. Dat doen we met verschillende plastificatie technieken zoals wervelsinteren of warm spuiten.

Fluorcoatings

Voor bescherming tegen agressieve chemicaliën en antikleef toepassingen gaan we een stap verder. Met Halar®, Kynar®, Teflon® of Xylan® fluorcoatings combineren we corrosiepreventie met chemische resistentie en low friction.

Voorbehandeling

De kwaliteit van poeder- of natlak coating staat of valt met een degelijke en grondige voorbehandeling van de materialen. Pas dan krijgt u een egaal, krasvast en prachtig eindresultaat. 

Abcite® coating

Voor corrosiebescherming en chemische resistentie, wordt Abcite® aangeraden. Alsook voor extreme corrosiebescherming bij waterbehandeling in de maritieme en offshore sector.

Extra Services

Ook voor extra diensten biedt Duracoat de oplossing. Een van de zusterondernemingen binnen de groep, V coat, is gespecialiseerd in printen, montage en EMI shielding.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.