Over ons

Geschiedenis

Duracoat kent een lange geschiedenis als gespecialiseerd poedercoating bedrijf. We bieden een erg brede waaier aan coating services aan, gebaseerd op verschillende technieken en producten.

Ons aanbod is stelselmatig en over de jaren heen gegroeid. Na 50 jaar, zijn we hét aanspreekpunt voor industriële klanten in binnen- en buitenland voor kleine, grote en complexe coating opdrachten.

Vanuit onze expertise in technische coating producten en de bijhorende applicatietechnieken, zoeken we naar kostenefficiënte totaaloplossingen voor elk project. Ongeacht de omvang of de technische complexiteit.

1968-1987

In 1968 richt Walter Van Os de naamloze vennootschap “Van Os” op in Bornem. Na twintig jaar volgt Raf Van Os Walter op, na zijn veel te vroeg overlijden.

1989

Twee jaar later werd de naamloze vennootschap “Duracoat” opgericht en dat zelfde jaar nog werd een automatische poederlaklijn geïnstalleerd.

2018-2023

In 2018 heeft de lakkerij haar 50-jarig jubileum gevierd. Met Lakkerij Vandereyt, ofwel V coat vanaf heden, bieden we samen het hele gamma van organische coatings aan, van natlak over poederlakken tot thermoplastische en zelfs fluor coatings. In 2021 was er de overname van Het Veer nv en in 2023 was het tijd voor vernieuwing. Van Os-Duracoat wordt Duracoat en krijgt een volledig nieuwe website en huisstijl.

Bedrijfswaarden

Duracoat behoort tot de holding Het Veer. De groep bevat 13 verschillende bedrijven en is actief in 5 verschillende sectoren: middenspanning, beton, metaal, ERP-software & Real Estate.

Op Koers

Alle dochterondernemingen binnen de holding van Het Veer dragen samen dezelfde OP KOERS waarden. Duracoat uit deze 7 waarden ook, zowel naar klanten toe als intern met de collega’s. Ook in onze dienstverlening en in het dagelijkse reilen en zeilen komen dezelfde waarden terug.

Professioneel en respectvol zijn twee waarden die voor Duracoat extra belangrijk zijn.

Sinds 1968 biedt Duracoat een professionele metaalcoating voor elke toepassing of uitdaging. Hierdoor zijn wij het aanspreekpunt als het aankomt op de bekwaamheid en uitvoering van metaalcoatings.

Respect op de werkvloer en zowel respect in de omgang met klanten, draagt Duracoat hoog in het vaandel. Ook ethisch zaken doen is belangrijk, dit betekent dat we handelen op basis van bepaalde normen en waarden.

Missie

Onze missie is om dag in en dag uit de professionele duurzame metaalcoating specialist te zijn voor al uw toepassingen. 

Dit betekent dat wij de waarden kennis, betrouwbare service, uitstekend vakwerk en interne samenhorigheid dragen.

Onze certificaten

  Als professioneel metaalcoatingbedrijf staat Duracoat voor topkwaliteit. Door het volgen van gestandaardiseerde procedures ontving Duracoat in 2015 het ISO 9001:2015-certificaat voor oppervlaktebehandeling van metalen, pigmenteren en verkoop van coating poeders.

  Abcite coatings hebben testen doorstaan volgens ISO 12944-6 en ISO 20340 en voldoen aan de criteria voor de allerhoogste corrosieweerstand C5-M en Im 3.

  Abcite coatings hebben een hydrocheck certificaat voor organische bekledingen in contact met drinkwater. Dit certificaat werd uitgereikt door Belgaqua.

  Als vierde hebben de coatingproducten van Duracoat een voedingsnalevingscertificaat.

Actief in deze sectoren

Off-shore

Publiek transport

Exterieur

Truck & Bus

OEM

Interieur

Chemie

Waterindustrie

Bouwindustrie

Marine

Energie

Het voordeel voor onze klanten

  Niche kennis in huis

  We zijn erg trots op onze niche expertise en willen die ook delen. Daarom geven we regelmatig infosessies over onze coating producten en de bijhorende applicatietechnieken en nemen we ook deel aan verschillende vakbeurzen.

  Uitstekend vakwerk

  Duurzaam en kwalitatief vakwerk blijft de absolute topprioriteit. Daarom controleren we onze eigen lak- en coatings werken meermaals gedurende het lakproces. Zowel machinaal als handmatig. Ook coating applicaties volgens bestek schrikken ons niet af.

  Betrouwbare service 

  Respect voor gemaakte afspraken en betrouwbare levertermijnen zijn de essentie in ons poedercoating bedrijf. Onze klanten mogen 100% gerust zijn dat hun onderdelen stipt op tijd en in uitstekende conditie aankomen.

  Interne samenhorigheid

  Vanuit onze familiale traditie hechten we groot belang aan een aangename, collegiale en veilige werkomgeving voor al onze medewerkers. We kiezen bewust voor een directe en respectvolle communicatie op elk hiërarchisch niveau. Iedereen is aanspreekbaar. Dit wordt ook doorvertaald naar een vlotte communicatie met de klanten.

Ons team

Vervoeg ons team!

Heb jij nood aan een toekomst vol kleur? Neem dan zeker een kijkje op onze job pagina, want wij zijn steeds op zoek naar nieuwe Sailors die openstaan voor een uitdaging! 

We hechten trouwens veel belang aan onze werknemers. Bij ons kan je rekenen op een aangename, collegiale en veilige werkomgeving!