Fluorcoatings

Contacteer ons

Fluorcoating bij Duracoat

Voordelen van fluorpolymeercoatings

Coatings op basis van fluorpolymeren bieden interessante en technische voordelen. Zeker in industriële omgevingen zijn hun ongeëvenaarde technische prestaties vaak doorslaggevend. 

  • Extreem lage wrijvingsweerstand (antikleef)
  • Bestand tegen zeer hoge temperaturen
  • Extreem resistent tegen chemische stoffen

Enkele praktijktoepassingen van metaalcoatings

ECTFE gebaseerde fluorcoatings (zoals Halar®) komen regelmatig voor in de chemische en industriële sector. Deze fluorcoating is abrasief bestendig en vooral extreem bestand tegen diverse chemicaliën, zelfs bij hogere temperaturen. Pijpleidingen, opslagtanks, kleppen en mengers zijn maar enkele voorbeelden waar deze metaalcoatings hun nut bewijzen.

PFA, FEP en PFTE gebaseerde kunststof coatings zoals Teflon® en Xylan® excelleren vooral op het vlak van temperatuurbestendigheid en antikleef-eigenschappen. Zeker in de voedingsindustrie, horeca, verpakkingsnijverheid en (rubber)productieomgevingen zijn dit doorslaggevende troeven.

Welke coating kiezen?

Fluorcoating als ideale bescherming tegen agressieve chemicaliën en voor antikleef toepassingen. Elk type metaalcoating heeft specifieke voordelen. Welke producten en processen kiest u best? Vraag gerust advies aan onze coatingspecialisten.

Een vraag over fluorcoating? Contacteer ons.

Andere diensten

Plastificeren

Om metalen oppervlakken te beschermen, brengen we kunststofcoatings aan zoals Abcite®, Rilsan® en Resicoat®. Dat doen we met verschillende plastificatie technieken zoals wervelsinteren of warm spuiten.

Poedercoating

We hebben alle tools en kennis in huis om feilloos werk af te leveren. Een uitgeruste poederlakkerij met een geautomatiseerde lakstraat en de unieke zinkfosfatatie voor optimale hechting en corrosiewering.  

Voorbehandeling

De kwaliteit van poeder- of natlak coating staat of valt met een degelijke en grondige voorbehandeling van de materialen. Pas dan krijgt u een egaal, krasvast en prachtig eindresultaat. 

Abcite® coating

Voor corrosiebescherming en chemische resistentie, wordt Abcite® aangeraden. Alsook voor extreme corrosiebescherming bij waterbehandeling in de maritieme en offshore sector.

Extra Services

Ook voor extra diensten biedt Duracoat de oplossing. Een van de zusterondernemingen binnen de groep, V coat, is gespecialiseerd in printen, montage en EMI shielding.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.