Voorbehandeling

Contacteer ons

Mechanische en chemische behandelingstechnieken

Metaal ontlakken en reinigen

Om een snelle opstart en snelle levering te garanderen, ontlakken we onze ophangsystemen zelf. We kunnen ook talloze andere metalen onderdelen ontlakken in onze pyrolyse oven. Zo kunnen we uw producten een nieuwe coating en een nieuw leven geven!

Mechanische voorbehandeling met straaltechniek

Om een goede hechting tussen het metaal en de coating te faciliteren, maken we het metaaloppervlak zuiver en ruw. Dit doen we door het metaal te stralen met grof straalgrit.

De korrelgrootte, de straaltechniek en de druk stemmen we zorgvuldig op de ondergrond en de voorziene coating af.

Hoe dunner de coating (Teflon®), hoe fijner het straalmiddel moet zijn. Bij Rilsan® coatings voorzien we waar gewenst nog een bijkomende primer om de hechting te verzekeren.

  • Voor staal: gritstralen
  • Voor aluminium: korund stralen met inerte en fijne aluminiumoxide
  • Stralen metaaloppervlak standaard tot SA 2 ½ reinigingsgraad

Zinkfosfateren

Chemische voorbehandeling door zinkfosfateren bevordert de hechting tussen de (poeder)coatings en metaaloppervlakken aanzienlijk. Tegelijkertijd biedt zinkfosfatatie een opvallend lange bescherming tegen corrosie.

De metalen zinkfosfateren gebeurt in de voorbehandelingstunnel van onze poedercoatinstallatie. Het metaaloppervlak krijgt een zuivere, corrosiewerende en hechtingsbevorderende zinkfosfaatlaag. In volgorde gaat de installatie de metalen ontvetten, spoelen, besproeien met 7-fasig trikation zinkfosfaat, spoelen, passiveren en spoelen met demi-water. Hierna volgt nog een droogcyclus. Dit zinkfosfatatieproces is toepasbaar op verschillende metaalsoorten zoals verzinkt, koudgewalst of gestraald staal en aluminium.

Alle bovenstaande oppervlaktebehandelingen voeren we in-house uit.

Eventuele metallisatie besteden we echter wél uit aan onze partner V coat. Deze optionele dienst vertrouwen we toe aan gespecialiseerde externe partners met wie we al jaren samenwerken.

Kwaliteit gegarandeerd door in-house voorbehandeling

Een mooi uitzicht van metaal coatings is geen garantie voor professioneel vakwerk met duurzaam resultaat. Informeer daarom altijd naar de voorbehandelingstechniek als u coating bedrijven vergelijkt.

Een vraag over voorbehandeling? Contacteer ons

Andere diensten

Plastificeren

Om metalen oppervlakken te beschermen, brengen we kunststofcoatings aan zoals Abcite®, Rilsan® en Resicoat®. Dat doen we met verschillende plastificatie technieken zoals wervelsinteren of warm spuiten.

Fluorcoatings

Voor bescherming tegen agressieve chemicaliën en antikleef toepassingen gaan we een stap verder. Met Halar®, Kynar®, Teflon® of Xylan® fluorcoatings combineren we corrosiepreventie met chemische resistentie en low friction.

Poedercoating

We hebben alle tools en kennis in huis om feilloos werk af te leveren. Een uitgeruste poederlakkerij met een geautomatiseerde lakstraat en de unieke zinkfosfatatie voor optimale hechting en corrosiewering.  

Abcite® coating

Voor corrosiebescherming en chemische resistentie, wordt Abcite® aangeraden. Alsook voor extreme corrosiebescherming bij waterbehandeling in de maritieme en offshore sector.

Extra Services

Ook voor extra diensten biedt Duracoat de oplossing. Een van de zusterondernemingen binnen de groep, V coat, is gespecialiseerd in printen, montage en EMI shielding.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.