Abcite® coating

Contacteer ons

Corroseriewerende coating door Duracoat

Wat is Abcite® coating?

Als standaard corrosiebescherming niet meer volstaat, dan is er Abcite®. Abcite® coating is de ultieme bescherming tegen elke aantasting. Deze thermoplastische coating verlegt alle grenzen van traditionele corrosiepreventie.

Een enkele laag Abcite® coating volstaat al om de strengste corrosie normen te overtreffen. Dat verklaart meteen de opvallende interesse vanuit de waterbehandeling sector, de maritieme sector en de offshore sector.

Voordelen van Abcite® coating

 • Geen primer nodig.
 • Bevat geen solventen, bisfenol, halogenen, PVC, ftalaten of verharders.
 • Blijvend impermeabel (zelfs bij permanente onderdompeling) en minimale frictie (vlotte waterdoorvoer in gecoate pijpleidingen).
 • Voor Abcite 1060 en X60 is drinkwater contact toegelaten.
 • Zeer slijt- en stootvast, goede elektrisch isolerende werking, UV- en chemisch resistent.
 • Goede hechting en kantendekking zonder primer.
 • Al na één enkele arbeidsgang wordt met laagdikte vanaf 400 micron reeds de hoogste norm voor weerstand tegen corrosie, zoutnevel en UV behaald (categorie C5-M en IM3, volgens ISO 123944-6 en ISO 20340).
 • Eens afgekoeld is het gecoate object na het applicatieproces meteen gebruiksklaar.
 • Afwerking in verschillende kleuren mogelijk.

Toepassingen van Abcite® coating

Omwille van de uitzonderlijke corrosiepreventie zijn Abcite® coatings in het bijzonder geschikt voor de maritieme sector, drinkwatervoorzieningen en offshore gebruik. Er zijn natuurlijk nog talloze andere toepassingen waar de technische voordelen een interessante meerwaarde bieden:

 • Maritieme sector: roerbladen, scheepsonderdelen, offshore- en havenuitrusting, fittings, onderwater constructies, piping, …
 • Watervoorziening: waterleidingen, waterzuiveringsinstallaties, blusinstallaties,  …
 • Straatmeubilair: lichtmasten, signalisatiepalen, hekwerk, leuningen, zitbanken, …

Zin om samen te werken?

Ben je nog op zoek naar een partner, gespecialiseerd in Abcite® coatings? Wij lichten onze kennis en advies op maat graag toe in een vrijblijvend, persoonlijk gesprek. Vertel ons hierbij over uw coating uitdagingen en wij denken met plezier mee!

Een vraag over Abcite® coating? Contacteer ons

Andere diensten

Plastificeren

Om metalen oppervlakken te beschermen, brengen we kunststofcoatings aan zoals Abcite®, Rilsan® en Resicoat®. Dat doen we met verschillende plastificatie technieken zoals wervelsinteren of warm spuiten.

Fluorcoatings

Voor bescherming tegen agressieve chemicaliën en antikleef toepassingen gaan we een stap verder. Met Halar®, Kynar®, Teflon® of Xylan® fluorcoatings combineren we corrosiepreventie met chemische resistentie en low friction.

Poedercoating

We hebben alle tools en kennis in huis om feilloos werk af te leveren. Een uitgeruste poederlakkerij met een geautomatiseerde lakstraat en de unieke zinkfosfatatie voor optimale hechting en corrosiewering.  

Voorbehandeling

De kwaliteit van poeder- of natlak coating staat of valt met een degelijke en grondige voorbehandeling van de materialen. Pas dan krijgt u een egaal, krasvast en prachtig eindresultaat. 

Extra Services

Ook voor extra diensten biedt Duracoat de oplossing. Een van de zusterondernemingen binnen de groep, V coat, is gespecialiseerd in printen, montage en EMI shielding.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.