De thermoplastische coating Abcite

De thermoplastische coating Abcite en zijn voordelen

Enkele jaren na het aanbrengen van Abcite coating passeerden we opnieuw bij de Noordbrug in Kortrijk. In 2009 voerden we een bijzondere coatingbehandeling uit op deze tuibrug. We brachten een enkele dikke thermoplastische Abcite-laag aan, met een indrukwekkende dikte van 400 µm, als alternatief voor het voorgeschreven 4-laagse natlaksysteem.

Deze coating heeft gedurende de afgelopen jaren zonder enig probleem standgehouden in de meest uitdagende omgevingen, blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, intense UV-straling, schadelijke uitlaatgassen, agressieve strooizouten, enzovoort. Opmerkelijk is dat de lasnaden nog net zo solide zijn als direct na het aanbrengen van de coating.

Bijzonder is dat Abcite direct op het gestraalde, hete metaal wordt aangebracht, zonder dat een onderliggende verzinking of metallisatie nodig is. Na 14 jaar is er geen spoor van onderroest door eventuele montageschade, ondanks het feit dat de bevestigingsmaterialen wel zijn aangetast. Dit bewijst dat één enkele laag Abcite volstaat en dat deze met succes de strenge C5-test heeft doorstaan. We zijn buitengewoon trots op ons team en de resultaten die we hebben behaald.

Andere nieuwsberichten

Nieuwe Corporate Identity Duracoat

Enthousiast om de nieuwe Corporate Identity aan te kondigen!

Fijne feestdagen!

Duracoat wilt iedereen fijne feestdagen wensen!

De focus op Duracoat en de 4/23 uitgave van VOM info

We zijn verheugd te kunnen melden dat een artikel over onze innovatieve bijdrage aan corrosiebestendige coatings is gepubliceerd in VOM.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.